Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gogol_jl

20. 4. 2010 17:14
Jakkoliv to byla blbost, tak je porad lepsi to takhle

zverejnit, nez se nekde za rohem stydet. Jedine zverejnenim techto praktik se tito hajzlici daji zastavit - takze dik za ostatni.

0 0
možnosti

Takyproluxovanej

20. 4. 2010 18:11
Re: Jakkoliv to byla blbost, tak je porad lepsi to takhle

;-)Já děkuji za reakci!

0 0
možnosti

Já_Brtník

20. 4. 2010 16:17
Royhodčí doložka

Když jsem kupoval dům, a jsou to pouhé 4 roky, tak mi po prostudování smlouvy můj přítel a právník v jedné osobě (opravdu doporučuji dát návrh smlouvy prostudovat právníkovi, něco to sice stojí, ale vyplatí se to, uvědomme si že normálně stojí laik proti právníkovi, který kope za RK) doporučil doplnění rozhodčí doložky o klausuli, že  rozhodce musí být členem Komory rozhodců . RK se chvíli sice kroutila, že svého rozhodce mají, ale to byl přesně ten, kterého jsem nechtěl, kvůli zjevné podjatosti. Členství v Komoře totiž jakž takž zajišťuje nestrannost a kvalitu rozhodce.

0 0
možnosti

Takyproluxovanej

20. 4. 2010 17:10
Re: Royhodčí doložka

To jste udělal velmi moudře! Člověk se holt celý život učí:-/

0 0
možnosti

VasekN

20. 4. 2010 13:21
:-/

Opravdu mi není jasná jedna věc a to proč Vám vadí zrovna rozhodčí doložka. Vám by měla vadit smlouva jako taková a měla by ste usilovat o její vypovězení.

0 0
možnosti

VasekN

20. 4. 2010 13:14
:-/

Přiznám se, že vašemu blogu moc nerozumím. Z toho co píšete odvozuji, že jste podepsala nějaké RK exkluzivitu na prodej Vaší nemovitosti. Ve smlouvě je buď dána doba na jakou jste se upsala nebo doba po jaké jde od smlouvy odstoupit. Domnívám se, že žádná smlouva není nevypověditelná. Jednu věc ale nechápu a to je rozhodčí doložka. Rozhodčí doložka se používá v případech kdy se Vám upisuje dlužník a pokud nedostojí svým závazkům nemusí se s žalobou na uplatnění svých práv ke klasickému soudu, ale dá se to k .... teď nevím jak se to přesně jmenuje, ale jde o zrychlené řízení. V jakém kontextu se tedy vyskytuje rozhodčí doložka ve smlouvě s RK? Dle mého názoru jde každá smlouva za určitých podmínek vypovědět. Dám Vám jednu radu, než si tu nechat radit od všeznalých diskutérů obraťte se na právníka. Osobně bych situaci řešil tak, že bych se obrátil na právníka a pokud by RK nedostála svým slíbeným závazkům normálně bych jim vyhrožoval, že pokud neukončí smlouvu udělám jim negativní kampaň

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS