Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chochotte

19. 7. 2010 11:31
Můj názor na RK

V zásadě lze s panem Romanem souhlasit. V dnešní době internetu není problém vystavit svou nemovitost na X serverech s tím, že následně zaplatím pouze služby právníka na sepis smlouvy a úschovu peněz na zajištění koupě/prodeje.

Realitní kanceláře už z principu jsou pouze pijavice systému, generující dost podobnou kastu lidí jako "finanční poradci", kteří nemusí mít prakticky vůbec žádné vzdělání, jsou motivování pouze ziskem, jejich právní povědomí i praktické znalosti jsou často mizerné a de facto se přiživují na vytváření zisku jinými.

Toť můj názor.

0 0
možnosti

Miky5

3. 7. 2010 11:05
Drahý pane Romane...

Rv To je opravdu smutné, co tady píšete:-(, jeden by se rozplakal. Český člověk je dost chytrý na to, aby si svou nemovitost, zvláště v této nesnadné době, nechal při prodeji či koupi zajistit právně podloženými smlouvami. Rád za to zaplatí sjednanou provizi, ovšem, když RK opravdu odvede svou práci. Jelikož jsem za svůj život měla tu čest prodávat a kupovat, řeknu Vám, že skore dobrá versus špatná realitka, je 10:1. Takováto činnost, kde je nutno znát právní definice, umět udělat odhad, jednat s klientem i prostistranou a neporušovat při tom zákon a etiku není snadná a měl by to dělat člověk kvalifikovaný. Dokud bude provoz RK spadat do živnosti volné, bude to tady vypadat, jak to vypadá, protože to je jen honba za penězmi. A s úcty k Vám, ponechávám ostatní komentář koňovi....!!! M.

0 0
možnosti

Brambora Horká

15. 6. 2010 15:10
A jéje! Pan Roman Moudrý, se zase ozývá se svými po

Ujišťuji vás, že jste naprosto mimo mísu a rýpete zde do záležitostí o kterých nemáte evidentně ani páru, zřejmě pouze z nudy a zlomyslnosti.

Bohužel je toto prostředí blogu, podobnými trapnými rýpálky značně infikováno.

To ovšem nic nemění na věci,  ať již rýpete, či nikoli, že moje články přinášejí pro mne takové ovoce, jaké jsem od nich očekávala!;-D

0 0
možnosti

roman_35

15. 6. 2010 13:14
Bože to je zase blábol.

"lidé zevšeobecňují a snaží se raději prodávat na "vlastní pěst", což je mnohdy vystavuje na druhou stranu riziku špatně formulovaných kupních smluv  a z toho plynoucímu riziku finančních ztrát způsobených  podvodnými zájemci, kteří využívají této situace na trhu s nemovitosti k vlastnímu obohacení!"       Možná jste si toho neráčila všimnout, ale existuje spousta právníků kteří smlouvu sepíší a dále možnost úschovy peněz například u notáře. Důvod proč se lidé snaží prodávat své nemovitosti mimo RK je následující. "Servis" který jednotlivé RK poskytují svým klientům jaksi neodpovídá výši provize kterou si RK berou.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS