Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirek-storch

15. 10. 2010 12:03
Nekorumpovatelnost je morální vlastnost, i když má někdo jen

průměrný plat České republiky. Vysoký plat soudců nikdy nemůže zajistit jejich objetivitu a nestrannost. Nemluvě o odborných neúmyslných pochybeních. Nikdo nejsme dokonalý, ale soudci mají plný plat, i když jsou ve stavu nemocných - t.j. zvláštní kategorie občanů, iu kterých neplatí pravidla o platových náhradách v době nemoci. Matka se 14000 Kč  je na tom hůř než soudce, senátor či poslanec, kteří mají další výhody - např. levné stravování a dotované rekreace. Absurdistán.:-/

0 0
možnosti

Brambora Horká

15. 10. 2010 12:36
Re: Nekorumpovatelnost je morální vlastnost, i když má někdo jen

Naprosto s Vámi souhlasím, že vysoký plat soudců, nemůže zajistit jejich nezkorumpovatelnost. Jak je všeobecně známo, s jídlem roste chuť. Ale o tom přeci můj článek není!;-)

0 0
možnosti

Primak

15. 10. 2010 10:19
Dobreé je nejprve rozumět problému

a pak o něm psát.

Když  opomenu sociální výlevy o nemravnosti platů nad 50 tis. Kč. zatímco "hrdinná" matka yse čtyřmi dětmi má jen 14 tis. Kč. Tak se autorka prezentuje zcela zásadní nedostatky znalostí celého systému.Například fakt, že zatímco pravomoc soudů je dána zákonem a rozhodnutí soudu musí respektovat všichni. Rozhdce nemá apriori žádnou pravomoc. Tu mu svěřují dobrovolně smluvní strany. Tj. nikdo Vám nenutí aby Váš spor řešil za drahé peníze rozhodce, pokud Vy sama  dobrovolně k tomu nedáte souhlas například při podpisu smlouvy.

A to co si dobrovolně sjednávají smluvní strany není problém ani státu a ani morálky a ani práva.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS